Vypaľovanie trávy neustáva, hasiči majú stále veľa práce

13.03.2012 Prešov

Prešov/Košice 13. marca (TASR) – Hasiči na východe Slovenska už dlhší čas bojujú s vypaľovaním trávy. Len za posledných 24 hodín museli riešiť už viac ako 50 prípadov, kedy horel trávnatý porast a menšie krovy. Ide väčšinou a menšie alebo stredne veľké plochy s menšími škodami.
"Dnes máme už 12 prípadov podpaľovania trávy, v pondelok 12.3. sme za celý deň mali 29 požiarov," priblížil situáciu v Košickom kraji operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach Daniel Takáč. Najviac prípadov je pritom v okresoch Košice a Košice – okolie, našli sa však vypaľovania v okresoch Spišská Nová Ves, Rožňava a Trebišov. "Dnes ešte nejaké prípady určite pribudnú, deti pôjdu zo škôl, slnko svieti, takže ešte to určite neskončilo," konštatoval Takáč.
Počas pondelka museli v Prešovskom kraji riešiť deväť prípadov horiacej trávy, momentálne príslušníci HaZZ z Prešova a Levoče hasia tri takéto požiare. "Už v doobedňajších hodinách sme nejaké prípady mali v okresoch Poprad a Kežmarok, predpokladáme, že v tejto súvislosti ešte niečo určite pribudne," doplnil operačný dôstojník KR HaZZ v Prešove Pavol Hrabčák. Vypaľovanie trávy je typické pre oblasti v blízkosti rómskych osád.
 

Vyberte región